keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pira... travellers of Caribbean!

Lähtökohtana pian alkavalle kesälomareissullemme siis oli "aivot narikkaan rentoutuminen". Matkakohteeksi valikoitui Miami ja sieltä Karibian 7 päivän risteily. Kerron hieman matkavalmisteluista ennen risteilyä!

Ensin ostimme lennot Miamiin. Löysimme todella edulliset lennot skyscanner.fi -sivuston kautta Travelgenio-nimiseltä toimistolta. Ostimme liput vain paria kuukautta ennen lähtöä. Lentoliput maksoivat vain 430 e menopaluu, yhdellä vaihdolla! Mennessä vaihdamme konetta Heathrowssa, tullessa Chicagossa. Lentoajatkin ovat inhimilliset, sillä lähdemme aamukahdeksalta ja olemme iltakahdeksalta perillä. Palatessa lennämme yön yli. Emme ole kumpikaan olleet näin pitkillä lennoilla aiemmin, joten vähän jännittää! Varustaudumme lentoihin lataamalla hillittömän määrän musiikkia, e-kirjoja ja leffoja.

Kun lennot oli varattu, ryhdyimme katsomaan risteilyjä.  Risteilyn voisi varata toki suoraan varustamolta ja näin saattaisi saada matkoja ihan edullisestikin. Me halusimme lähteä Caribbean Cruisesin laivoille, mutta muitakin vaihtoehtoja toki on esim. Costa Cruises. Sivustolta ei kuitenkaan löytynyt meille sopivaa vaihtoehtoa, joten päädyimme varaamaan risteilyn suomalaisen matkanjärjestäjän We Love Cruisesin kautta. Saimme edullisen tarjouksen 7 päivän risteilystä Oasis of the Seas -laivalla (Suomessa valmistettu!). Tarjous toimitettiin todella nopeasti ja saimme erittäin ystävällistä ja kohteliasta palvelua! Valinta oli näin ollen helppo. Mikäli etsit risteilyä, suosittelen ehdottomasti kyseistä toimistoa! Kaikki heiltä saatava dokumentaatio on todella selkeää ja he vastaavat mahdollisin kysymyksiin nopeasti.

Saimme WLC:n kautta tarjouksen myös varustamon hotelleista ennen ja jälkeen risteilyn. Päädyimme varaamaan kaksi yötä ennen risteilyä ja kaksi yötä jälkeen. Ensimmäiset Fort Lauderdalesta kohtuullisen lähellä satamaa, jälkimmäiset Miamin keskustasta. Molemmat hotellit vaikuttavat todella hienoilta! Lennotkin olisi tietenkin voinut varata WLC:n kautta mutta me tosiaan saimme ne itse edullisesti. Täysin valmiita lento+hotelli+risteily-paketteja myy mm. Tjäreborg mutta hinnatkin ovat sitten sen mukaisia.

Kun kerroin varanneeni risteilyn, paljastui että eräs ystäväni sekä työkaverini ovat olleet risteilyllä. Molemmat kehuivat todella paljon ja kertoivat miten systeemi toimii sekä antoivat vinkkejä. Heidän hyvät kokemuksensa vahvistivat meidän valintaa, vaikka olimme kyllä kieltämättä miettineet mitä me siellä amerikkalaisten eläkeläisten keskellä teemme...

Hyvissä ajoin ennen risteilyä saimme We Love Cruisesilta infopaketin, jossa oli vastaukset kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin. Infossa kerrotaan sisäänkirjautumisesta, ennen ristelyä tehtävistä checkinistä, oheisohjelmasta, pukeutumisesta, laivan ravintoloista, juomapaketeista... kaikesta mistä kuvitella saattaa.

Pukeutumista jäimme miettimään, koska kuulimme jo ystäviltämme että "ykköset" pitää pakata mukaan. Infopaketissa oli kuitenkin erittäin hyvin kerrottu miten tulee pukeutua. Päivisin voi pukeutua kuten haluaa, mutta illalla klo 18.00 jälkeen pukeutumissääntö on "casual". Se tarkoittaa naisten osalta puseroa + hametta/housuja sekä miehillä kauluksellista paitaa + housuja.  Hihattomia paitoja, rikkinäisiä/revittyjä housuja tai shortseja ei tule käyttää. Kahtena iltana järjestetään illallinen, jossa pukukoodi on "formal". Sinne tulee pukeutua hienoimpiinsa! Jos omistaisin pitkän iltapuvun, olisin sen varmasti ottanut mukaan. Sen sijaan luotan 50-luvun henkeen tyylikkääseen leninkiin, jonka vaatiman tyllihameen aion saada mahtumaan tyhjiöpussissa mukaan :) Matkaseurani pakkaa mukaan puvun ja kravatin.

Tipit myös arveluttivat. We Love Cruisesin risteilyhinta sisältää valmiiksi tipit risteilyhenkilökunnalle. Halutessaan voi toki hyvästä palvelusta tipata ylimääräistä. Koko Amerikan tippikulttuuri on meille vähän vieras, mutta eiköhän me pärjätä :)

Risteilyhinta sisältää kaikki mahdolliset ruokailut laivan kymmenessä erilaisessa ravintolassa. Joka päivä voi siis syödä eri ravintolassa jos haluaa.. Lisäksi voi mennä kymmeneen muuhun erillismaksulliseen ravintolaan jos hintaan kuuluvat ravintolat alkavat kyllästyttää. Ruokatarjoilun saa hintaan kuuluvana myös omaan hyttiinsä jos haluaa. Ehkä kuitenkin jaksamme vääntäytyä ruokasaliin!

Erilaiset oheispalvelut voi varata netistä varustamon sivujen kautta. Näihin siis kuuluvat maissa tapahtuvat retket, aktiviteetit / showt laivalla, juomapaketit ja erilaiset hieronnat/hoidot. Sivut ovat ehkä vähän sekavat, mutta varauksen sai lopulta tehtyä kun hetken ihmetteli.

Varasimme valmiiksi juomapaketit, jotka maksoivat n. 32 e/hlö/päivä. Paketti sisältää rajoittamattoman määrän virvoitusjuomia, olutta ja edullisempia viinejä. Vertailuhinnaksi kerrottakoon että normaali olut maksaa n. 6,50-8 dollaria ja yksi viinipullo alkaen 36 dollaria, joten tuo hinta on ihan edullinen, jos nauttii altaalla janojuomia ja aterioiden kanssa viiniä.

Maissa tapahtuvia retkiä emme vielä varanneet. Labadeessa ajattelimme olla vain rannalla koko päivän. Jamaicalla ja Meksikon Cozumelissa ajattelimme sen sijaan mennä jollekin retkelle. Retkien hinnat vaihtelevat välillä 50-300 euroa, keston ollessa puolesta tunnista seitsemään tuntiin. Tarjonta oli valtavan laaja, fyysisistä aktiviteeteista rannalla loikoiluun. Retket eivät ole ihan edullisimmasta päästä, mutta varmasti hinta-laatusuhteeltaan hyviä sieltä joukosta löytyy. Ja jos retkille ei halua lähteä - näkemistä riittää muutenkin!

Aktiiviteeteiksi olemme laivalle varanneet Cats-musikaalin, uimahyppyshown sekä viimeisenä iltana 20's henkeen "salakapakkajuhlat". Kaikki nuo showt/esitykset sisältyvät risteilyhintaan, 20's juhlista piti maksaa hieman lisähintaa. Esitykset on kuitenkin hyvä ilmaisuudesta huolimatta varata etukäteen jotta varmasti mahtuu mukaan haluamaansa näytökseen. Tarjolla on mainittujen lisäksi mm. stand up -komiikkaa!

Muuten laivalla voi mm. uida useissa laivan erilaisissa uima-altaissa, käydä kuntosalilla tai jumpassa, seinäkiipeillä, mennä luistelemaan jääradalle, harjoitella surffausta surffisimulaattorilla, katsoa elokuvia illalla uima-altaassa lilluen, mennä hierontaan tai kasvohoitoon, golffata simulaattorissa, käydä kasinolla, kävellä central park -keskuspuistossa, mennä karuselliin boardwalk-ulkokävelykadulla... en usko että aika käy pitkäksi!

Etukäteisvalmisteluihin kuuluu Amerikkaan matkustaessa ESTA-matkustusluvan täyttäminen sekä lentoyhtiölle passitietojen täydentäminen. Risteilyn osalta täytyy matkustajien tietoja täyttää hyvissä ajoin checkinissä matkustamon sivuille ja tulostaa "Setsail Pass"-dokumentit sekä laukkutägit (laukut toimitetaan laivaan varustamon toimesta, jokainen ei siis itse niitä kanna).

Odotamme reissua innolla. Raportoin päivien kulusta tänne blogiin :)

Alla olevat kuvat Googlen kuvahaun kautta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti