sunnuntai 23. elokuuta 2015

Miami/Karibia, day 10 (day 8 @ sea)

Fort Lauderdale nähtynä aluksen kannelta viimeisenä aamuna.
Heräsimme vasta kun laiva oli saapunut satamaan ja menime rauhassa aamupalalle, koska ryhmämme poistumisajan piti olla vasta myöhemmin. Kun palasimme aamupalalta hyttiin, huomasimme infonäytöiltä että ryhmämme olikin mennyt jo etuajassa ja kohta olisi kaikkien aika poistua. Kauhealla hopulla nappasimme tavaramme ja suuntasimme kohti "gangwayta" eli laivasta poistumisovea, joka täällä satamassa oli vitoskannella, kävelykadun tasolla. Meillä oli tosiaan mukana vain omat käsimatkatavaramme, yön aikana matkalaukkumme oli jo kuljetettu rantaan. Jono ulos laivasta olikin ihan reilun mittainen. Ilmeisesti poistumisryhmäkäytäntö ei ihan toiminutkaan niin kuin piti. Eli taas amerikkalaiseen tyyliin jonotusta: ensi ulos laivasta, sitten matkalaukkujen nouto ja sitten jonotusta raja-/tullitarkastukseen.

Ulos päästyämme alkoi ihmettely mistä lähteekään etukäteen tilattu ja maksettu kuljetus hotellille. Ensimmäinen työntekijä kertoi ettei mitään kuljetusta ole ja käski mennä taksilla. Seuraava työntekijä neuvoi meidät hetken ihmettelyn jälkeen jonkun miekkosen luo joka käski meidät bussiin, joka vie eka matkustajia Miamin kentälle ja sitten meidät Miami downtowniin hotelliimme eli Hotel Epiciin. Jotenkin vähän epämääräinen meininki siis. Olisi varmaan pitänyt käydä laivalla infotiskillä etukäteen varmistamassa kuljetus.

Bussi oli ihan täynnä ja enää muutama paikka oli vapaana. Yhtäkkiä matkakumppanini niskaan alkoi tippua kylmää vettä ja todettiin et jahas ilmastointi vissiin falskaa... Hetken päästä alkoi vihreää jäähdytysnestettä tipahdella mun taakse. Päästiin onneksi vähän paikkoja vaihtamalla välttämään pahimmat vuodot. Kuski oli myös huikee, sillä oli kaasussa ja jarrussa vain asento on/off ja päästeli aika huolettomasti monikaistaisilla teillä. Jos oli tarvetta vaihtaa kaistaa, töötti pohjaan, vilkku päälle ja kaistanvaihto. Käyhän se niinkin :D Dropattiin eka matkustajat kentälle jonka jälkeen kuski kertoi käyvänsä poimimassa matkustajia seuraavalle risteilylle ja sitten vievänsä meidät. Odotettiin aika tovi ja kyytiin tuli yksi pariskunta. Sitten tuhatta ja sataa hotellin luo, me ja laukut ulos, tippi kuskin käteen ja kohti hotellin ovea.

Todettiin heti et hotelli onkin vähän parempaa tasoa kun oven edessä oli pysäköintipalvelu ja autot vähän hienompaa laatua: Lamborghineja, Ferrareita jne. Palvelu oli ystävällistä ja taas piti muistaa tipata...

Päästiin huoneeseemme 24. kerrokseen ja todettiin että huone on todella siisti, iso ja viihtyisä. Ihmeteltiin mistä kuuluu hillitön jumputus ja todettiin että altaalla 16. kerroksessa oli bileet ja DJ soittamassa musiikkia. Altaalla oli porukkaa todella paljon ja varmaan osa oli tullut vain viettämään kuumaa päivää altaalle. Ei jaksettu lähteä etsimään safkaa mistään joten tilattiin allasravintolassa jättiannos nachoja ja oluet. Pulikoitiin hetki altaalla ja palattiin huoneeseen valmistautumaan iltapäivän/illan ruokailua varten.

Näkymä hotellihuoneemme parvekkeelta Miami riverin suulle ja hotellimme altaalle. Takana kaukana siintää Miami Beach
Kippisilta!!
Parvekkeelta näkymä hotellin allasbileisiin, kuten kuulette, musiikki oli todella lujalla. 
Tuttuun tapaan oltiin tutkittu etukäteen jo iltaruokapaikkoja TripAdvisorista. Hotellin alakerrassa sijaitsi hehkutettu, mutta kallis ravintola Zuma, jonka rankkasimme pois hinnan takia. Tarkasteluhetkellä Miamin 1 of 3477 ravintola oli Vero, joka oli myös kohtuullisen edullinen ja vaikutti hyvältä! Toisena vaihtoehtona oli Steak Brasil Churrascaria, mutta käveltyämme sen ohi totesimme ettei se ole auki. Päätimme siis mennä Veroon. Meidät otti vastaan italialainen todella mukava tarjoilijanainen. Superystävällistä palvelua ja kerrottuamme että olemme Suomesta ja että diggaamme italialaisesta safkasta, hän oli vielä ystävällisempi :D Kertoi että usein tänne tulee amerikkalaisia jotka haluavat vaan mac&cheesea, joten hänestä on mukavaa kun tänne tulee joku joka arvostaa italialaista ruokaa. Päätin kokeilla onneani miten vatsani kanssa käy jos syön oikeaa vehnää ja söin bruschettaa ja pääruoaksi tilasin pitsan, jälkiruoaksi herkuttelin tiramisulla. Hyvältähän se tietenkin maistui mutta valitettavasti sain vatsani tosi kipeäksi :/ Suosittelen tätä paikkaa erittäin suuresti kaikille! Joku TripAdvisorissa dissasi sitä kun tämä sijaitsee downtownissa alueella, jossa toisella puolella katua on kodittomia... kyllähän toki muutamia nähtiin mutta todella toisella puolen katua.

Ruokailun jälkeen käveltiin lähistöllä, koska oltiin katsottu että aika lähellä on ostoskeskus Bayside Mall. Pienen kävelyn jälkeen löysimmekin perille. Kauppavalikoima ei ollut melkoinen, mutta mm. Disney Storessa piti käydä pällistelemässä :) Rankkasade yllätti kesken kävelyn ja jäätiin hetkeksi pitämään sadetta lipan alle. Tutkittiin myös Miami Beachille menemistä varten vesitaksin aikatauluja ja hintoja, lähtöpaikka oli ostarin edessä.

Paluumatkalla pysähdyimme hotellimme lähellä sijaitsevaan Wholefoods Marketiin, koska olin luvannut ystävälleni tuoda tiettyä mysliä jota ei Suomesta saa. Hillitön kauppa täynnä kaikenmoista luomuruokaa! Ostosten jälkeen takaisin hotellille ja suunnittelemaan seuraavan päivän Miami Beach -visiittiä :)
Paina nappia ja odota miestä vai mitä :D
Metromover-niminen kulkuväline kiersi downtownissa - olisi ollut ilmainen mutta ei tullut testattua.
The Pitsa.
Metromover.
Sadetta pitelemässä ostoskeskuksen käytävällä.
Bayside mallin edustalla oleva satama, Hard Rock Cafe oikealla. 
Meidän piti ostaa vettä ja matkakumppani mietti saako Whole Foodsista muuta kuin pyhää vettä... aika lähelle meni :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti