torstai 20. elokuuta 2015

Miami/Karibia, day 7 (day 5 @ sea)

Toinen kokonainen meripäivä. Nukuttiin pitkään ja syötiin aamupala totutusti Wipeoutissa. Päivä hengattiin poolilla ja haettiin lounaskin Windjammerista altaalle. Jotain liikunnallista oli pakko tehdä joten päätin käydä testaamassa laivan juoksuradan. Vitoskerroksessa sijaitseva juoksurata kiertää koko laivan "upotettuna reunan alle" eli rata on varjossa ja 1,5 kierrosta on kilometri. Radan pinta on vähän urheilukentän radan pintaa muistuttavaa eli ei ihan kova. Paahtavassa kuumuudessa saan juostua kuusi kierrosta eli neljä kilsaa. Vähän edes jotain äksöniä :) Käytiin myös iltapäivällä pelaamassa kierros minigolffia.

Hassu tarjoilija :)
Oma hyttikäytävä piti kuvata. Eikä ollut edes pisimmästä päästä.
No tää on se surffisimulaattori mitä kaikki hehkuttaa. Eipä tullut kokeiltua kylläkään...
Minigolffin lastenrata :)
Illalla oli taas formal night eli aika pukeutua. Ykköset päälle siis! Aiemmin en maininnutkaan, että etenkin formal nighteina laivan valokuvaajat kiertelevät laivalla ottamassa kuvia, joita myydään laivan kaupassa. Kuvaajia ei tarvitse kieltää ottamasta kuvia, koska ostopakkoa ei ole.

Anssi varasi meille sushi-illallisen laivan japanilaiseen ravintolaan. Ravintolavaraukset pitää tehdä aina ennen klo 16 samalle illalle. Ravintoloissa on aina cover charge joka vaihtelee 20-50 dollarin välillä ja se joko sisältää ruoat tai sitten on erikseen listahinnat ruoalle. Sushiravintolan pöytämaksu oli $30 ja a la carte-hinnat, jotka olivat meidän kahdesta miso-keitosta, kahdesta sushi-lajitelmasta ja kahdesta jälkiruoasta $47 ja lisäksi juomat eli lisämaksu juomapaketin ylimenneistä viineistä. Miso-keitto oli maukas! Lisäksi alkuruoaksi tuotiin suolattuja edamame-papuja. Mm! Toinen sushilajitelma oli pelkkää sashimia eli raakaa kalaa ja toinen perinteisempiä maki-rullia ja nigireitä. Ruoka oli hyvää keskitasoa, parempaakin sushia olen syönyt. Kalat toki olivat vähän eksoottisempia kuten napsija ja ankerias :) Jälkiruoaksi seuralaiseni tilasi japanilaista jäätelöä ja minä lajitelman erilaisia jälkiruokia. Japanilainen jäätelö on hassun vaahtokarkkimaisen kuoren sisälle leivottua tavallista jäätelöä. Aika hyvää! Toisella puolen ravintolaa oli kova metakka, siellä oli ravintolan teppanyaki-puoli. Siellä siis kokki paistoi pöydän vieressä ruokaa ja piti omaa show:taan. Meidän lisäksi sushi-puolella oli syömässä useampi henkilökunnan edustaja! Ilmeisen hyvä paikka siis kun kelpuuttavat. Eivät varmaan Windjammerin buffetteihin paljon koske ;)

Ruokailun jälkeen varattiin snorklausretki Cozumelille. Haluttiin siis snorklaamaan ja taaskaan ei ollut niin väliä millainen retki. Löytyi kuitenkin sopiva 3 reef snorkeling eli kolmen tunnin reissu ja snorklausta kolmessa eri paikassa. Hintakin varsin kohtuullinen eli $59 per henkilö.

Käytiin taas illan päätteeksi kasinolla. Mä pelasin kympin yksikätiseen ja voitin lopulta kolmekymppiä. Tuhlasin siitä viisi dollaria kolikkotasokoneeseen, joka söi neljännesdollareita. Ko. konehan siis on suuri huijaus ja syö kaikki rahat mutta hauskaa silti :)

Kohtuullisen aikaisin nukkumaan, koska herätys oli aikainen, klo 8.15 piti olla jo ulkona laivasta kohtaamispaikalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti